11:52 | Posted in
Köyümüzün adı Doç.Dr.M.Kazım Kara tarafından yazılan bir makalede anlatıldığına göre:
14.yüzyılın başlarında Ankara,Çankırı,Kastamonu havalisinde Candaroğlu Beyliği hüküm sürmekteydi.İzzeddin İsfendiyar Bey'in Candaroğlu Beyliği'nin başına geçip uzun bir süre hüküm sürmesi sebebiyle Candaroğlu artık İsfendiyar Beyliği olarak anılmaya başlamıştır.İsfendiyar Bey'in Kızılcahamam yöresinin idaresini oğlu Hızır Bey'e vermek istemesine diğer oğlu Kasım Bey' itiraz etmiş ve Osmanlı Şehzadesi Çelebi Mehmet'e müraacat etmiş.Sonra buralar Kasım Bey'e verilmiş.Köyümüzün adı İsfendiyaroğlu Kasım Bey'den gelmektedir.(Tarihte ve Günümüzde Kızılcahamam Çamlıdere Yöresi-ESYAV yayını1997)

Kızılcahamam Belediyesi web sitesinde ise:
Ankara Savaşı'nda (1402), Osmanlı Hükümdarı Yıldırım Bayezid'in, ordusu ile, Yıldırım Ormanları'nda otağ kurduğunu, Timur'un fillerini Işık Dağı'nda sakladığı belirtilir. Bu savaşta Osmanlı ordusundaki Rumeli kuvvetleri içindeki Çıtak boyu Türkleri'nin, savaşdan sonra geri dönmeyip bölgede yerleşmiş olmaları ve bu günkü Çıtak kökünün temelini teşkil etmiş olmaları kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden bölge halkı Çıtak olarak anılır.
Bu dönemde Yabanâbad'ın kuzey (Güvem) bölgesi, Candaroğlu İsfendiyar Bey tarafından oğulları Hızır Bey ve Kasım Bey arasında paylaştırılır. Bölgedeki Kasımlar ve Hıdırlar köylerinin isimleri o günlerin anısını taşır.


Ankara Kızılcahamam Kasımlar Köyü Sitesi, kasımlarköyünün tarihçesi, Ankara Kızılcahamam Kasımlar Köyü Sitesi, kasımlarköyünün tarihçesi,Ankara Kızılcahamam Kasımlar Köyü Sitesi, kasımlarköyünün tarihçesi,Ankara Kızılcahamam Kasımlar Köyü Sitesi, kasımlarköyünün tarihçesi,Ankara Kızılcahamam Kasımlar Köyü Sitesi, kasımlarköyünün tarihçesi
��

Comments

0 responses to "Köyümüzün Tarihçesi"